MENIU

Dan Vasile Mihale: Cine a mințit în privința rezultatelor economice - Dragnea sau Iohannis?

Ce prevăd astrele pentru Iohannis şi Dragnea

În plin scandal al declaraţiilor dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern privind rezultatele economice din 2018, Institutul Național de Statistică detonează bomba: Economia României a stagnat în primul trimestru din 2018, comparativ cu trimestrul anterior. Altfel spus, Produsul intern brut a înregistrat în primul trimestru o creştere de 4%  faţă de perioada similară a anului trecut, dar a avut un ritm inferior celui din trimestrul patru (T4) din 2017, când economia României a crescut cu 6,7%.

Statisticile, la fel ca și sondajele, pot fi interpretate în fel și chip de politicieni. Unii vor continua să vadă numai creșterea economică, alții doar stagnarea, în funcție de propriile interese. Spre dezamăgirea acestora, în economie sunt reguli stricte, iar verdictul analiștilor este necruțător: economia decelerează. Și asta se întâmplă pe fondul unui scandal fără precedent între președinte și Guvern.

Armistițiul dintre Palate este țăndări, după ce Iohannis a cerut în mod repetat demisia doamnei Dăncilă. Susținută de PSDragnea, doamna Dăncilă ,,Reloaded" a continuat să îl sfideze pe Iohannis recidivând cu o vizită la Vatican, unde nu este clar ce a făcut și de ce a mers. 

Un singur lucru este cert până în acest moment, Dăncilă ,,Reloaded" este la fel,  chiar dacă l-a certat pe Iohannis pentru convocarea lui Meleșcanu la Cotroceni fără acordul ei. Declarația domniei sale spune totul despre adevăratul jupân de la Palatul Victoria. Și nu este glumă, cum au crezut unii.

Iată ce spunea luni, 14 mai, doamna Dăncilă: "Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru, şi, bineînţeles, dacă îşi va da acordul primul ministru, va merge. Eu nu pot să-mi dau acordul pentru ceva în care nu am fost întrebată", spunea doamna Dăncilă, premierul României. Halucinantă declarație! La fel ca și atacul furibund al lui Dragnea la adresa lui Iohannis.

Liderul suprem nu se mai controlează deloc și îl face pe Iohannis, mincinos, tătuc și, indirect, dușman al poporului pentru că blochează legile cu dedicație care urmează să-i protejeaze pe înalții corupți din PSD.

Nervozitatea liderului PSD este însă de înțeles. Marți, procurorii DNA au cerut pedeapsa cu închisoarea (șapte ani și jumătate) pentru Dragnea în dosarul în care acesta este acuzat la instigare la abuz în serviciu.   

În ceea ce privește întrebarea inițială ,,Cine a mințit - Dragnea sau Iohannis?'', vă las pe dumneavostră să trageți concluziile, după ce parcurgeți statisticile oficiale publicate marți, 15 mai, de INS. 

Mai multe articole despre:
rezultate Dragnea iohannis mintit