MENIU

Noua Zeelandă este lovită de un nou dezastru. După Debbie, apare la orizont ciclonul Cook

Precipitații puternice au început să lovească insula de nord a Noii Zeelande, prevestind formarea unui fenomen meteo extrem, pe care experții îl numesc cea mai gravă furtună din ultimele generații. Aceștia au relatat că ciclonul Cook e încadrează într-o categorie diferită, deoarece funcționează pe un alt sistem meteorologic față de furtunile precedente, citează BBC.

Noua Zeelandă a evacuat orașele de-a lungul coastei de nord, unde există avertismente meteorologice severe. Autoritățile au evacuat orașele amplasate de-a lungul coastei nordice, iar vineri, la ora locală 19.00, se așteaptă ca ciclonul să lovească din plin ambele insule neo-zeelandeze.

Această furtună deosebit de puternică va agrava problemele deja apărute în urma ciclonului Debbie, care a afectat nord-estul Australia și Noua Zeelandă, la începutul lunii martie.

Deja anumite regiuni din Noua Zeelandă se află în stare de urgență, după inundații și alunecări de teren severe care au închis o mare parte a drumurilor. Autoritățile au avertizat populația să-și facă stocuri de alimente, iar școlile și unele instituții au fost închise.

Meteorologii au avertizat că vor fi precipitații foarte abundente, iar vântul va atinge viteze de până la 150 de km/h.