MENIU

După câte întâlniri acceptă o femeie să facă sex. Secretul neștiut de bărbați

Secretul de a arde etapele

În orice relaţie de cuplu există trei etape „sexuale" - primul sărut, faza îmbrăţişărilor pasionale şi a mângâierilor şi, evident, prima noapte împreună. Cei mai mulţi dintre bărbaţi şi-ar dori ca aceste trei etape să se contopească într-una singură, de preferinţă cât mai curând. -style/stil-de-viata/prea-devreme-sex-majoritatea-femeilor-cedeaza-trei-luni-1_50ae5dfb7c42d5a6639c1b5b/index.html

Femeile preferă în schimb o evoluţie graduală. Ce vrea să spună o femeie atunci când amână trecerea la faza sexuală a relaţiei şi care este, în opinia experţilor, momentul potrivit pentru sex cu un nou partener?

Sunt nişte motivaţii generice, care ascund o gamă variată de mentalităţi sau chiar probleme din trecutul femeii respective, pe care aceasta nu este pregătită să le dezvăluie încă, susţine psihologul italian Marco Pacori.

Dacă o femeie îţi spune că trebuie să vă cunoaşteţi mai bine înainte de a sări în pat, este destul de clar că ţi-ai supraestimat farmecele, este de părere Pacori.

„Acest lucru este valabil în special în cazul masculilor alfa, cei obişnuiţi să nu le reziste nimeni. Chiar dacă femeia nu este imună la farmecele Don Juanului în cauză, respingerea avansurilor sexuale demonstrează că ea face parte din categoria celor care pun raţiunea înaintea sentimentelor. Este normal ca femeile să fie mai prudente în acest gen de situaţii, ele fiind cele care riscă mai mult, în special din punct de vedere psihic", susţine specialistul.

Este un lucru cunoscut faptul că majoritatea bărbaţilor doresc să ajungă la partea sexuală cât mai curând posibil. Explicaţia rezidă în aceea că, în cazul lor, este nevoie de foarte puţină stimulare pentru trezirea dorinţelor, în timp ce pentru femei, aşa cum se spune, sexul începe în creier.

Nici în ceea ce le priveşte însă timpii de aşteptare autoimpuşi nu sunt aşa de ridicaţi cum s-ar putea crede, după cum relevă un studiu recent realizat în Statele Unite.

Potrivit acestuia, o treime dintre femei cedează în mai puţin de o lună, 11% consideră că trei întâlniri sunt suficiente, iar un procent de 7% afirmă că acceptă imediat să întreţină relaţii sexuale, dacă bărbatul li se pare artrăgător.

Circa un sfert dintre femeile chestionate au spus că preferă să aştepte cam trei luni înainte de a face sex cu un bărbat, în timp ce 10% au spus că au nevoie cam de jumătate de an. Numărul ultra-conservatoarelor este destul de scăzut. Astfel, 3% dintre femei au spus că nu acceptă sexul înaintea logodnei, iar alte 8% doresc să aibă mai întâi verigheta pe deget.

O femeie îşi dă seama foarte repede dacă este suficient de atrasă de un anume mascul pentru a face sex cu el, iar dacă temporizează şi cere mai multă apropiere este un semn destul de prost. „Este foarte posibil ca ea să ştie deja că nu este interesată de tipul respectiv, dar acceptă să-i dea o a doua şansă, poate-poate descoperă ceva suficient de interesant la el", observă psihologul italian Giovanni Terni.

Mai multe articole despre:
sex femei sex