MENIU

Dumitru Buzatu: PSD ar trebui să intre în Opoziție dacă se rupe coaliția cu ALDE

<p>Dumitru Buzatu</p>

Președinte PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, nu exclude intrarea PSD în Opoziție dacă se va rupe coaliția de guvernare cu ALDE, pentru că social democrații nu ar trebui să se meargă pe varianta unui guvern minoritar. 

Dumitru Buzatu a declarat la RFI că ”în cazul ruperii unei alianțe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianța, împreună cu alte forțe politice capabile, să preia Executivul respectiv și evident, vom vedea cum va funcționa (...). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianțe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar”.

Întrebat dacă asta ar presupune ca PSD să intre în Opoziție, social-democratul a răspuns: ”Absolut, absolut”.

Dumitru Buzatu precizează că părerea sa este împărtășită de unii colegi de partid: ”Este părerea mea personală, dar din discuțiile pe care le-am avut cu diverși colegi, această părere personală este generalizată”, a mai spus Buzatu.

Totuși, liderul PSD Vaslui nu este de acord cu varianta destrămării alianței de la guvernare. Buzatu spune că scenariul cel mai probabil este rămânerea ALDE la guvernare.

Declarația lui Buzatu vine la două zile de la întâlnirea dintre PSD și ALDE de la care chiar președintele partidului de guvernământ, Viorica Dăncilă, a lipsit.

În ultima săptămână,liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat public nemulțumirile faţă de Guvern, iar răspunsul Vioricăi Dăncilă a fost unul tăios. I-a transmis lui Tăriceanu că nu poate fi și în opoziție și la putere. ”Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie. În momentul în care esti la guvernare, tot ceea ce se intamplă este responsabilitatea întregii alianţe. Doi ani si jumătate am implementat împreună  masurile de guvernare(...) Cifrele demonstrează că aceasta guvernare nu e perfectă, dar este o guvernare eficientă(...) '', a spus Dăncilă.