MENIU

Violul de la Vaslui. Duba care îi transporta pe cei 7 violatori, implicată într-un accident rutier

Duba Penitenciarului Vaslui, care îi transporta la Curtea de Apel Iaşi pe cei şapte tineri condamnaţi pentru violarea unei eleve de 18 ani, a fost implicată, luni, într-un accident petrecut în Iaşi, după ce a fost lovită de un autoturism care nu a acordat prioritate, nicio persoană nefiind rănită, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Iaşi, accidentul rutier s-a petrecut, luni, în cartierul Păcurari, la intrarea în municipiul Iaşi, după ce autoutilitara aparţinând Penitenciarului Vaslui a fost lovită de un autoturism Volkswagen, cu numere de Galaţi, al cărui şofer nu a acordat prioritate, la ieşirea de pe o arteră secundară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu au fost victime, iar din primele cercetări vina aparţine şoferului autoturismului. Poliţiştii de la Serviciul Rutier sunt la faţa locului, iar investigaţiile continuă”, a declarat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi. La faţa locului, s-a deplasat o altă autoutilitară, aparţinând Penitenciarului Iaşi, care i-a preluat pe deţinuţii aflaţi în duba implicată în accident.

Deţinuţii au fost coborâţi din maşina Penitenciarului Vaslui sub escorta Poliţiei, fiind legaţi de mâini, câte doi, cu cătuşe. Circulaţia în zona Păcurari s-a desfăşurat cu dificultate timp de câteva zeci de minute. Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Vaslui, niciun ocupant al autospecialei nu a fost rănit, cei şapte deţinuţi fiind preluaţi de o altă maşină a Penitenciarului Iaşi şi duşi la instanţă.

"A fost un accident minor în care autospeciala noastră a fost lovită în partea din faţă de o altă maşină, nu avem persoane rănite, iar cele şapte persoane private de libertate au fost preluate de o altă autoutilitară şi prezentaţi în instanţă", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX directorul Penitenciarului Vaslui, Eusebiu Brînză.