MENIU

Drumuri închise din cauza viscolului - Autoturisme avariate și blocate, copaci căzuți, 2 acoperișuri smulse de vânt, două autobuze înzăpezite

ISU Constanta

 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (08:00), sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile 20 drumuri naţionale:

ISU Constanța lansează o avertizare de călătorie dar și un bilanț al distrugerilor produse de vremea rea:

"Până la ora 06:00, în această dimineață, dispeceratul ISU „Dobrogea” al județului Constanța a înregistrat peste 50 de apeluri la numărul unic de urgență 112 care semnalau diverse situații de urgență. 
Peste 100 pompieri sunt la datorie, se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 20 de mijloace tehnice.

Suntem susținuți și de echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliția locală, SDN.

Pompierii au executat, până la ora 06.00, peste 30 de misiuni: 17 copaci degajați, 2 autoturisme avariate, 2 acoperișuri smulse, două microbuze înzăpezite, o cisternă înzăpezită, 7 autoturisme înzăpezite, alte situații.

La această oră sunt închise circulației 5 drumuri: DN22A Hârșova-Saraiu; DN2A Mihail Kogălnicea-Hârșova, DN22 Lumina-Tulcea, DN38 Agigea-Negru Vodă, DN3 Murfatlar-Ostrov.

Situația este în dinamică, vom reveni cu detalii!

Vã rugăm să țineți cont de următoarele recomandări:

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora."

Mai multe articole despre:
ISU Constanta vremea anm cod rosu