MENIU

"Dream Fest Cinema", în Şcoala Altfel. Elevii învață să iubească artele vizuale

"Dream Fest Cinema", în Şcoala Altfel. Elevii învață să iubească artele vizuale
"Dream Fest Cinema", în Şcoala Altfel. Elevii învață să iubească artele vizuale

Festivalul Internațional pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema”, care se desfășoară în aceste zile la București, în același timp cu ”Școala Altfel”, este un proiect cultural și educațional, în cadrul căruia elevii învață să iubească artele vizuale, dintr-o altă perspectivă decât cea obișnuită lor, a computerului.

”Într-un mediu școlar, adesea suspectat de rigiditate, educația prin cultură nu-și mai găsește locul. De aceea, este nevoie de astfel de proiecte, prin care copiii sunt invitați să vizioneze filme și să afle lucruri noi despre modul în care ele se realizează, despre efortul depus de artiști pentru a realiza un produs ce merită respectat”, consideră Lavinia Șandru, directorul festivalului de film pentru copii și adolescenți, ”Dream Fest Cinema”.

La festival sunt prezenți actori și regizori străini ai filmelor prezentate în competiție, printre care și Toman Rychtera, actorul din rolul principal al filmului "In Your Dreams". Sportiv practicant parkour și cascador, Toman Rychtera le-a vorbit copiilor români despre cât de important este să practice sportul în școală, iar actorul Giuseppe Piccillo a regizat împreună cu asistența câteva scene dintr-un film mut, învățându-i pe copii cum lucrează un regizor cu actorii.

În festival, este prezentat și un scurt metraj realizat de un elev de 16 ani din Petroșani. Andrei Popa a filmat, regizat și editat pelicula intitulată “Etichetă vs. definiţie” și care ilustrează întâmplări reale din viaţa de zi cu zi a multor elevi. ”Totuşi, într-un final realizăm că nu a fi popular este ceea ce contează cu adevărat, ci puterea de a fi tu însuţi”, spune micul cineast, în vârstă de 16 ani.

”Dream Fest Cinema” este un festival pentru copii produs de ARCUB și Primăria Municipiului București, împreună cu Asociațiile Pro Familia și Inițiativa Ecologistă Europeană, fiind susținut de Primăria Sectorului 3, Teatrul Excelsior și Opera Comică pentru Copii. Dream Fest Cinema se încheie vineri, cu un concert susținut de Pro Consul.