MENIU

Drapelul Spaniei, arborat în faţa Primăriei Iaşi

Drapelul Spaniei a fost arborat, vineri seara, de doi copii şi de primarul Mihai Chirica în faţa Primăriei, în semn de solidaritate, susţinere şi compasiune faţă de victimele atacului terorist din Barcelona şi rudele acestora. 

Cu acest prilej, edilul Iaşiului a afirmat că dezaprobă vehement "atacurile mişeleşti care curmă vieţi nevinovate şi tulbură liniştea popoarelor".

"Trebuie să facem front comun împotriva tuturor formelor de terorism, împotriva acestor încercări de a instaura frica în inimile noastre. Acum, în prag de asfinţit de seară, cei care ar fi putut trăi astăzi să se bucure şi ei de asfinţit. Uite că nu o să mai poată să o facă, pentru că vremurile sunt cum sunt. Vrem să tragem un semnal de alarmă. Europa este ţara inteligenţei, a civiliziaţiei, a culturii, a tuturor lucrurilor bune. E păcat că nu reuşim să ne găsim liniştea. Vrem ca în fiecare colţişor din Europa să tragem un semnal de alarmă împotriva terorismului, pentru viaţă, să arătăm că oricât de mult terorism ar veni în Europa, cu atât mai multă viaţă va fi şi prin urmare să facem un efort comun ca lucrurile să intre în normalitate", a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit Agerpres

Tot în semn de solidaritate cu victimele atentatului terorist, zeci de ieşeni au ieşit din case pentru a aprinde lumânări pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Mai multe articole despre:
Mihai Chirica atac Barcelona drapel spania