MENIU

DRAMATIC - O familie de români trăieşte într-o dubă, în Suedia

Românii care trăiesc într-o maşină. Aşa este cunoscută în Suedia familia micuţei Lavinia. Peste zi, părinţii cerşesc, iar copiii aşteaptă cuminţi în dubă sau merg la bibliotecă. Pentru suedezi este greu de înţeles cum stau atâtea suflete în doi metri pătraţi.

Părinţii stau toata ziua pe stradă. Cerşesc sau cântă pentru câţiva bani. Nu câştigă cine ştie ce - cât să mănânce şi să pună ceva deoaparte pentru acasă.

Familia Laviniei nu este singura din Suedia care a venit la cerşit, dar este printre puţinele care şi-a adus copiii aici. Lavinia spune că mama şi tata nu au vrut să-i lase acasă, în România, unde ar fi fost singuri, pe mâna străinilor.

Aici, suedezii sunt foarte prietenoşi, dar din păcate nu se pot juca pentru că Lavinia şi fraţii ei nu ştiu limba. Aşa că de cele mai multe ori copiii merg la Biblioteca Biotopia. Angajaţii bibliotecii au înţeles situaţia Laviniei şi a fraţilor săi. Acuarelele şi jocurile sunt doar un pretext pentru copii ca să stea cât e ziua de lungă la căldura. De multe ori, tot aici se şi spală.

Sursa: stiri.tvr.ro

Mai multe articole despre:
Suedia familie dubă