MENIU

Dragoș Pătraru, dat afară de la TVR cu "Starea Nației". E oficial! Ce scrie în document

<p>Dragoş Pătraru</p>

Dragoș Pătraru a fost dat afară de la TVR, cu emisiunea "Starea Nației". Conducerea Televiziunii Române a decis să scoată emisiunea din grilă. Motivul este că nu s-ar fi respectat condițiile din contract. 

Dragoș Pătraru nu va mai prezenta emisiunea „Starea naţiei“ la Televiziunea Română și se pare că va rămâne cu emisiunea în aer, deoarece nu și-a găsit o "nouă casă". 

SRTv susține că realizatorul emisiunii „Starea naţiei“, Dragoș Pătraru, nu a respectat dispoziţiile contractului şi „în pofida notificării prin care a fost antenţionat cu privire la consecinţele nerespectării întocmai a tuturor dispoziţiilor Contractului“, Pătraru a continuat „să încalce în mod repetat şi grav clauzele contractuale“, se mai specifică în notificarea semnată de preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea.

Dragoş Pătraru a făcut publice mai multe înregistrări în care Doina Gradea jignea jurnalişti ai TVR şi acuzat că aceasta pune televiziune la cheremul puterii politice.

Aceasta este a doua oară când TVR şi Dragoş Pătraru încheie colaborarea în urma unui scandal public privind intervenţii politice de cenzurare a emisiunii.

Dragoș Pătraru - "Starea Nației": Adevărul despre concedierea de la TVR

"În mod normal, contractul trebuia să se prelungească cu încă 6 luni pentru că toate clauzele de audienţă au fost îndeplinite, dar ştiam că dispoziţia doamnei Doina Gradea a fost la fel ca şi în iarnă - pentru că ei au vrut să ne dea afară în iarnă, dar nu au putut, daunele plătite de televiziunea publică ar fi fost foarte mari. Doina Gradea este un fel de Ludovic, nu Orban, ci cel care spunea că , şi doamna Gradea este . Ea spune că este vorba de atacurile mele la adresa SRTv. Din contră, noi am vrut să atragem atenţia că există grupuri de interese politice şi economice care vor să acapareze Televiziunea şi să dicteze din punct de vedere editorial potrivit acestor interese. Probabil că asta o va spune o instanţă, pentru că vom ajunge acolo cu siguranţă. Nu e o surpriză că s-a întâmplat asta, pentru că ordinul s-a dat în urmă cu şapte luni", a declarat Dragoş Pătraru pentru News.ro.

Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților a precizat într-un comunicat de presă. 

”La comanda domnului Dragnea, conducerea TVR a scos de pe post una dintre cele mai bune emisiuni difuzate la TVR cu o cotă de audiență ridicată, “Starea nației”. Concret, domnul Dragos Pătraru a primit o notificare prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că “Societatea Română de Televiziune (SRTv), a decis denunţarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat şi completat prin Actele adiţionale nr. 1/16 ianuarie 2018 şi nr. 2/ martie 2018”, a scris Gigel Știrbu în comunicatul citat.

Mai multe articole despre:
TVR document dragoș pătraru starea naţiei