MENIU

Dragnea se poziţionează din nou anti-UE şi pro-Trump în politica externă. Ce spune despre Iran

Liviu Dragnea despre Iran

Şeful PSD, Liviu Dragnea, se poziţionează din nou împotriva liderilor UE în subiecte de politică externă. După ce a susţinut mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim, imediat după decizia SUA cu privire la un subiect extrem de sensibil în Orientul Mijlociu, acum Dragnea şochează în scandalul uriaş privind acordul nuclear cu Iranul.

Liviu Dragnea a declarat într-un interviu acordat Associated Press că sprijină decizia preşedintelui Donald Trump de a reimpune sancţiuni Iranului câtă vreme "Statele Unite nu s-ar fi retras din acest acord fără să aibă informaţii foarte serioase".

Dragnea a apreciat reacţiile critice din partea puterilor europene, precum Marea Britanie, Franţa şi Germania, ca "posibil pripite".

Asta după ce, într-o mișcare mai puțin uzuală, liderii Franței, Germaniei și Regatului Unit au semnat o declarație comună față de decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul. Ei și-au arătat „regretul și îngrijorarea" și rămân în cadrul acordului încheiat în 2015.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic Theresa May au avut o discuţie telefonică după decizia anunţată de Donald Trump şi au convenit continuarea angajamentului lor în acest acord.

Liviu Dragnea consideră, cu toate acestea, că poziţia liderilor europeni este pripită. "Situaţia din Orientul Mijlociu este... complexă", a spus preşedintele PSD. "Unii (o) cunosc pe deplin, alţii cred că o cunosc, iar alţii nu o înţeleg", a arătat Dragnea.

AP aminteşte în final că Liviu Dragnea a susţinut o propunere recentă a guvernului de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis, responsabil pentru politica externă, a spus că este nevoie de mai multe discuţii.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea ambasadă Ierusalim