MENIU

Aglomerație de VIP-uri la Înalta Curte: Dragnea, Tăriceanu, Ponta și Oprea, în fața magistraților

Sedinta coaliţiei de guvernare

Noi termene în dosarele în care sunt judecați Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta și Gabriel Oprea sunt programate marți la Înalta Curte de Casație și Justiție. Tot marți, la instanța supremă se judecă o cerere a procurorilor de redeschidere a urmăririi penale pe numele fostului președinte Traian Băsescu în dosarul "Flora", pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Judecătorii ar trebui să anunțe și sentința în dosarul în care fostul ministru al Energiei Constantin Niță este acuzat de trafic de influență.

Primul programat în instanță este președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. 

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, fiind acuzat că a dat o declarație neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul "Ferma Băneasa".

Instanţa supremă va judeca, astăzi, și un nou termen al dosarului în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie Bombonica Prodana şi de foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Și fostul vicepremier Gabriel Oprea este așteptat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI, respectiv achiziționarea unui autoturism Audi A8.

Un alt dosar programat marți la instanța supremă este "Turceni — Rovinari", în care sunt judecați fostul premier Victor Ponta și fostul senator Dan Șova. Procesul se află la stadiul audierii de martori.

Mai multe articole despre:
null