MENIU

Dr. Oz: Dieta minune care previne cancerul

Licopenul din rosii este un antioxidant puternic care lupta impotriva bolilor neutralizand radicalii liberi, moleculele ce afecteaza sau distrug celulele nervoase

Cercetările recente arată că o treime dintre tipurile de cancer pot să fie prevenite cu ajutorul unei alimentaţii corecte. Află de la celebrul Dr. Oz ce trebuie să incluzi în dieta zilnică pentru a te proteja de cancerul ovarian!

Alimentele care te protejează de cancerul ovarian:

1. Andivele
Cercetările efectuate pe un eşantion de peste 62.000 de femei care au consumat cu regularitate andive arată că riscul de cancer ovarian este redus cu 75%. Efectul spectaculos este dat de o substanţă din andive, numită kemferol, care are capacitatea de a distruge celulele canceroase. De asemenea, kemferolul împiedică vascularizarea tumorii, lucru care favorizează înfometarea ei şi incapacitatea de a se mai dezvolta.

Dr. Oz recomandă două porţii de andive pe săptămână. O porţie înseamnă o jumătate de cană cu frunze de andive tăiate.


2. Ceapa
Consumul regulat de ceapă scade riscul de apariţie a numeroase tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian. Datorită substanţelor anticancerigene din conţinutul ei este recomandat să consumi zilnic măcar o jumătate de cană de ceapă, crudă sau gătită în puţin ulei (nu fiartă, deoarece prin fierbere se 30% din substanţele anticancerigene). Ceapa roşie are un efect anticancerigen mai puternic cu 60% decât ceapa albă. Prin urmare, nu uita de ea şi introdu-o în dieta zilnică.


3. Carnea de peşte
Datorită conţinutul ridicat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte reduce cu 30% riscul de cancer ovarian, susţine Dr. Oz. Este recomandat să consumi săptămânal câte 2-3 porţii de peşte, cum ar fi somon, hering, sardine, macrou, cod. Cele mai bune modalităţi de preparare sunt: fiert la abur şi copt.

Continuarea pe eva.ro

Mai multe articole despre:
dietă cancer ceapă dr oz