MENIU

Două ingrediente cu care îmbunătățești circulația, combați balonarea și scazi colesterolul

Coaja de lămâie, în combinație cu alcoolul, îmbunătățește circulația, combate balonarea, scade colesterolul, previne apariția infecțiilor și întărește sistemul imunitar. Iată cum se prepară tinctura de lămâie!

Coaja de lămâie este mai bogată în minerale și vitamine decât pulpa. Aceasta reduce colesterolul LDL, iar vitaminele C și P păstrează sănătatea vaselor de sânge și prin asta reduce riscul bolilor de inimă. De asemenea, aceasta are capacitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase.

Pentru a beneficia de calitățile vindecătoare a cojilor de lămâie poți folosi tinctura de lămâie.

Conform floaredetei.ro, pentru a prepara tinctura ai nevoie de 60 g de coajă de lămâie rasă și 100 ml de alcool de 60 de grade sau vodcă.

Spală bine lămâile în mai multe ape, lasă-le la uscat, apoi rade cojile. Pune cojile rase într-un borcan din sticlă și toarnă alcoolul. Închide ermetic și lasă la macerat timp de șapte zile, la temperatura camerei, agitând recipientul zilnic, de 3-4 ori. La sfârșit, strecoară și păstrează în sticluțe închise la culoare. Astfel, intern, se administrează câte 10 picături, de trei ori pe zi, după mesele principale, iar extern, se masează zonele dureroase cu câteva picături, de 3-4 ori pe zi.