MENIU

Două dintre stațiunile preferate ale românilor din Turcia, MISTUITE de flăcări: Mii de turiști, evacuați / Focul ar fi fost pus INTENȚIONAT

Incendiu puternic Turcia

Un incendiu violent s-a produs la Bodrum, cea mai căutată stațiune a litoralului din Turcia. Flăcările au ajuns și la hoteluri, iar 3.000 de turiști au fost evacuați de urgență. De această dată, incendiul nu a izbucnit de la temperaturile extreme, ci un apel la linia de urgență anunța că doi oameni ar fi dat foc vegetației, după care au fugit în trombă cu motocicleta. În același timp, incendiile forestiere din sudul Turciei s-au extins și în stațiunea Marmaris, unde, la fel, mii de turiști au fost evacuați din hoteluri, relatează Realitatea PLUS. 

După mai multe zile de incendii devastatoare în Turcia, flăcările s-au extins până la hotelurile de pe coastă. De data aceasta, autoritățile iau în calcul și o mână criminală, nu doar temperaturile extreme. Și asta pentru că un apel la linia de urgență anunța ca doi oameni ar fi dat foc vegetației și au fugit apoi în trombă cu motocicleta.

Zeci de sate şi mai multe hoteluri au fost evacuate. 3.000 de turiști și-au luat bagajele și au părăsit imediat districtul Bodrum. Forțele de intervenție au reușit să controleze flăcările abia după patru ore.

Și câțiva fermieri au rămas blocați pe drum după ce au încercat să elibereze animalele din calea flăcărilor.

În urma incendiilor devastatoare din Turcia, trei oameni au murit, însă numărul lor ar putea crește. Mai multe persoane sunt date dispărute, iar peste 140 de oameni au fost răniți. Au fost înregistrate și pagube uriașe, mai ales din cauza vântului puternic care a extins flăcările.

Temperaturile extreme sunt frecvente pe coasta mediteraneană a Turciei. Aproape în fiecare vară se depășesc 45 de grade.

 Citește și  TRAGEDIE fără margini în Turcia! Numărul VICTIMELOR, în creștere, după incendiile uriașe - Imagini de COȘMAR