MENIU

Două anchete, în paralel, după incidentul de la Dimitrie Leonida. Conducerea școlii a informat Inspectoratul Școlar și a sesizat Poliția

Incident Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Bucuresti

Conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida desfăşoară verificări după ce un elev de 15 ani a utilizat un spray paralizant în incinta clădirii, dar şi la intrarea în liceu, iar mai mulţi elevi au acuzat stare de rău, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"Am fost informaţi de conducerea unităţii de învăţământ că s-a produs un incident - un elev de clasa a IX-a a pulverizat spray lacrimogen. Au fost afectaţi 33 de elevi. 25 de elevi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu (14) şi Spitalul Marie Curie (11). Opt dintre copiii evaluaţi la faţa locului au refuzat transportul la spital. Ca măsură a mai fost luată şi evacuarea temporară a parterului unităţii de învăţământ - 91 de elevi. Există în momentul de faţă o anchetă în desfăşurare a organelor abilitate - a Poliţiei şi în paralel se vor desfăşura verificări şi la nivelul unităţii de învăţământ de către conducerea unităţii de învăţământ, în Comisia de Violenţă. În funcţie de ce vor descoperi se va acţiona în consecinţă - în speţă elevul poate fi sancţionat pe statutul elevului", a declarat, marți, pentru Agerpres, inspectorul de imagine Elena Ştefan din cadrul ISMB.

Conducerea unității școlare a sesizat poliția în legătură cu acest caz.  

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că în incinta unei şcoli din Sectorul 2 un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie", informează DGPMB.

Potrivit sursei citate, cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.