MENIU

Dosarul MĂȘTILOR NECONFORME. Zi decisivă pentru Pițurcă Jr. și Gabriel Țuțu. Judecătorii CAB, așteptați să se pronunțe asupra contestațiilor depuse

Alex Pițurcă / Captură video

Zi decisivă pentru Alex Pițurcă la Curtea de Apel București (CAB). În urmă cu puțin timp, acesta a ajuns în fața judecătorilor care vor decide dacă va scăpa de controlul judiciar pe care l-a contestat. De asemenea, procurorii anticorupție au cerut magistraților un arest preventiv de 30 de zile pe numele fiului fostului selecționer Victor Pițurcă. Judecătorii de la Curtea de Apel București vor lua o decizie și în ceea ce îl privește pe directorul Romarm. Gabriel Țuțu află dacă va rămâne sub măsura controlului judiciar sau primește libertatea de a ieși din țară. Și în cazul său s-ar putea răsturna situația ca în cazul lui Victor Pițurcă. 

Alexandru Pițurcă a ajuns la Curtea de Apel București în urmă cu două ore pentru a contesta decizia măsura controlului judiciar. 

Rămâne de văzut dacă va avea aceeșai soartă ca Victor Pițurcă, care a contestat și el această măsură și a reușit să fie privat de controlul judiciar în dosarul măștilor pentru Romarm, are este acuzat de DNA că este finanțatorul real al întregii afaceri cu măști neconforme.

La intrarea în sediul instanței, Ale Pițurcă a fost întâmpinat de protestatarul Marian "Ceaușescu", cu care a avut un scurt dialog.

M.C.: Bună dimineața, domnul Piturcă Ce faceți/ Ați văzut ce a dat Curtea? Sunteți acuza de niște infracțiuni, nu? 

A.P: Sunt nevinovat. 

Reamintim că, pe 1 februarie, Alex Pițurcă a fost eliberat din arest alături de șeful Romarm, Gabriel Țuțu, după ce procurorii DNA au cerut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Tribunalul București i-a plasat atunci pe cei doi sub control judiciar. 

Șeful Romarm Gabriel Țutu, împreună cu Victor Pițurcă și fiul acestuia, Alexandru Pițurcă, sunt acuzați de DNA în acest dosar al măștilor neconforme. 

Gabriel Țuțu ar fi încheiat contracte cu mai multe firme, printre care se număra și cea administrată de Alexandru Pițurcă. În acest dosar al măștilor neconforme ar fi lăsat, de altfel, de înțeles că are infleunță în cadrul MApN pentru a livra respectivele măști. Acestea au și ajuns, de altfel, în spitalele aflate în subordinea Ministerului Apărării. 

Țuțu a fost plasat sub control judiciar iar acum încearcă să conteste această măsură. Potrivit DNA, ela r fi primit suma de 50.000 de lei prin intermediul lui Alexandru Hudea - un prieten de-al său - care ar fi intermediarul dintre afacerea condusă de Alex Pițurcă și MApN, acolo unde șeful Romarm ar fi avut mai multe influențe asupra unor funcționari.