MENIU

Dosarul EADS este CERCETAT de PROCURORII DIN GERMANIA

Procurorii parchetului din Munchen au confirmat oficial, că investighează un dosar privind contractul EADS pentru securizrea frontierelor României. Procurorii din Germania au transmis, într-un răspuns oficial, că sunt investigate suspiciuni de dare de mita, scrie Gandul.

Gândul a solicitat Parchetului din Munchen I să confirme dacă există o investigaţie în derulare privind contractul cu EADS şi statul român şi dacă Vlad Georgescu, cel care semnat un articol în Huffington Post, versiunea în limba germană, a depus o plângere. Biroul de presă al parchetului a transmis un răspuns oficial, în care confirmă existenţa dosarului şi faptul că Vlad Georgescu a depus o plângere penală în legătură cu acest caz.

 „Putem confirma faptul că parchetul nostru investighează un dosar privind suspiciuni de corupţie/dare de mită în legătură cu o serie de achiziţii din România. De asemenea, confirmăm că în cadrul acestei proceduri domnul Georgescu a depus o plângere. Vă rugăm să ne înţelegeţi că, la acest moment, nu putem să furnizăm mai multe informaţii, având în vedere că este o investigaţie în derulare”, se arată în răspunsul oficial transmis de biroul de presă al parchetului Munchen I.

 

 Mai multe pe Gandul