MENIU

Dosarul Belina, la final. Ce pedeapsă riscă fostul vicepremier Sevil Shaidehh

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh

Dosarul de mare corupție în care fostul vicepremier Sevil Shhaideh este judecat pentru modalitatea în care Guvernul a trecut insula Belina și Brațul Pavel de la Apele Române la CJ Teleorman, a ajuns la final, după ce instanța a ascultat, marți, pledoariile finale. În cazul fostului vicepremier, magistratul DNA a cerut condamnarea acestuia la mediumul perioadei de 5-12 ani. Pronunțarea sentinței a fost amânată până la 27 martie.

În dosar, Sevil Shaidehh este acuzată de abuz în serviciu există și constituie infracțiune, iar Stoian Ionela, infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu.

Înainte ca procurorul DNA să-și prezinte concluziile, inculpații din dosar s-au arătat toți dispuși, ca în eventualitatea unei condamnări, să execute muncă în folosul comunității.

În pledoaria sa, procurorul a solicitat să se aibă în vedere probele din faza de urmărire penală: referatul de avizare, prin care a fost avizat proiectul dde transfer al bunurilor, răspunsul oficial al ministrului justiției, în care se menționa că schimbarea regimului juridic nu poate fi făcut prin OUG.

"Pentru transmiterea bratului Pavel și a insulei Belina era necesar un act cu caracter de lege. Arătăm că a apărut necesitatea unui demers care să dea impresia ca bunurile nu ar aparține statului. A avut ca scop deturnarea faptului că sunt situate în albia minoră a Dunării. Prin urmare, s-a creat un subterfugiu apartent legal. Față de cuprindul înscrisurilor, rezultă ca cele două inculpate au trecut peste anumite proceduri. Inculpatele Sevil Shhaideh și Ionela Stoian au acționat cu nerespectarea mai multor norme. Au acționat cu forma de intenție. Gâdea Adrian, ministrul public solicită sa constatați ca fapta acestuia, de complicitate, exista și constituie infracțiune. Avea cunoștință despre încălcarea dispozițiilor legale. Acesta a ignorat existența cărții funciare, faptul că imobilele nu sunt grevate de sarcini, existau contracte cu TelDrum.

(...) Reținem că inculpații și-au atins scopul de a face transferul, instanta trebuie sa aibă în atenție contribuția fiecăruia. Arătăm că încălcarea normelor a fost făcută de Sevil Shaidehh, Ionela Stoian și Adrian Gâdea, au creat prejudicii și o neîncredere în instituțiile statului. Solicităm în baza art 48,alin 1 Cod Penal, condamnarea lui Gâdea la o pedeapsa spre mediu.

Condamnarea către mediu pentru cealaltă acuzație, condamnarea către limitele medii pentru Sevil Shhaideh, condamnarea către mediul limitelor speciale a inculpatei Stoian Ionela. La fel și pentru Gușă și Gheorghiu. Interzicerea ocupării unei funcții de stat și menținerea masurilor asiguratorii", a solicitat procurorul DNA, potrivit Realitatea.net .

Mai multe articole despre:
Sevil Shaidehh belina liviu dragnea psd