MENIU

Dosarul Alina Bica. Avocații se pregătesc să ceară rejudecarea de la zero!

Alina Bica ar putea deveni o nouă persoană care ar putea beneficia de rejudecarea dosarului de la zero, având în vedere scandalul completurilor de trei judecători. Și Dan Șova a beneficiat de acest lucru și a obținut reluarea dosarului de la zero.

Completul de cinci judecători de la instanța supremă care rejudecă apelul din dosarul Alinei Bica în care e acuzată de pretinsa favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender a anunțat, luni, avocații din dosar să se pregătească pentru ultimele audieri de martori dar și pentru pledoariile finale din caz.

Mai precis instanța a arătat că la termenul din 18 noiembrie dorește să audieze ultimii doi martori admiși și a pus în vederea apărătorilor să fie pregătiți să depună și concluzii.

Toată această situație s-a petrecut după ce completul de cinci judecători a oprit apărarea din a ridica o nouă cerere în proces, privind situația juridică a dosarului după motivarea deciziei CCR legată de specializarea completurilor de judecată.

Apărătoarea Alinei Bica dorea să pună în discuție un nou motiv de nulitate absolută a cazului, generat din faptul că instanța primară, completul de trei judecători de la instanța supremă a fost nelegal constituită, respectiv că nu a fost un complet specializat desemnată prin hotărâre de colegiu a instanței supreme.

Aceasta nu a putut invoca această cerere pentru că judecătorii au arătat că întâi trebuie audiați cei doi martori care au răspuns citării instanței de judecată.

După audierea acestora avocata nu a mai avut posibiltatea de a relua discutarea noii cereri dar o poate face, potrivit legii, oricând pe durata judecării procesului.

În acest dosar Alina Bica a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Decizia definitivă a fost desființată după ce CCR a stabilit nelegala compunere a completurilor de cinci judecători de la ICCJ.

La acest moment un complet de cinci judecători dezbate din nou faza apelului din acest dosar după admiterea unei contestații în anulare.

Decizie de ultimă oră! Ce se întâmplă cu dosarul lui Dan Șova?

Celebrul scandal al completurilor de 3 judecători mai face scăpat un fost ministru, politician pesedist. Dan Șova a obținut rejudecarea dosarului său, parctic, se ia de la zero tot procesul.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis luni o contestaţie depusă de Dan Şova şi a dispus ca dosarul 'CET Govora', în care fostul senator avea o condamnare definitivă de trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, să se rejudece de la zero, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale privind completurile specializate.

Instanţa a mai dispus ca dosarul să fie trimis la Curtea de Apel Bucureşti, deoarece Dan Şova nu mai are calitatea de senator, el fiind avocat.