MENIU

Dosar penal pe numele unui băiat de 17 ani care a împuşcat un căprior cu arma tatălui său

Dosar penal pe numele unui băiat de 17 ani care a împuşcat un căprior cu arma tatălui său

Un băiat de 17 ani din judeţul Mureş are dosar penal după ce a împuşcat un căprior, abandonând apoi arma pe un câmp, iar tatăl său, care este deţinătorul legal al armei, a fost amendat cu 5.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Judeţeană Mureş, Poliţia Luduş a fost sesizată, sâmbătă, printr-un apel la 112 că un bărbat din comuna Iclănzel a făcut uz de armă, trăgând asupra unui grup de căpriori.

În urma cercetărilor făcute de poliţiştii din comună, arma - de tip sportiv, de calibru 5,6 milimetri, prevăzută cu lunetă - a fost găsită într-o cultură de grâu şi ulterior s-a stabilit că îi aparţinea bărbatului respectiv.
Bărbatul a declarat că arma a fost luată de fiul său, de 17 ani, care a abandonat-o pe câmp, întrucât s-a speriat de strigătele oamenilor care auziseră focul de armă.

În zonă a fost găsit un căprior mort, împuşcat de trei ori. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mureş, Andreea Pop, a precizat că pe numele băiatului de 17 ani s-a întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, el riscând cel puţin un an de închisoare, în timp ce tatăl acestuia a fost amendat cu 5.000 de lei şi i-a fost anulat dreptul de a deţine arme.

Pentru braconaj, pedeapsa stabilită de lege este între trei şi şapte ani de închisoare sau amendă, iar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor - între doi şi şapte ani de închisoare, a arătat Pop, adăugând că băiatul beneficiază de reducerea la jumătate a pedepsei, fiind minor.