MENIU

Donald Trump pierde susținerea armatei. Joe Biden îl acuză că a alimentat violențele de stradă

Donald Trump

Doar 37,4% dintre militarii activi din cadrul armatei americane s-au declarat în favoarea unui al doilea mandat al lui Donald Trump, potrivit unui sondaj publicat luni. Pentru contracandidatul său, democratul Joe Biden, și-au exprimat susținerea 43,1% dintre aceștia. În contextul protestelor antirasism și al violențelor de stradă din ultima perioadă, rivalul actualului președinte l-a acuzat că nu a reușit să protejeze țara și că singurul mod în care știe să conducă este frica.

Jumătate dintre soldați nu au o părere bună despre actualul președinte, 42% dintre aceștia declarând că îl dezaprobă ferm, potrivit sondajului realizat de Military Times şi de Institutul Universităţii Syracuse pentru veterani şi familiile de militari.

La finalul anului trecut, liderul american avea o cotă de popularitate de 42% în rândul militarilor.

Sondajul a fost realizat în contextul în care liderul de la Casa Albă s-a lăudat cu sprijinul puternic al armatei, amintind despre majorarea fondurilor alocate Pentagonului. Mandatul său a fost însă marcat și de dezacorduri frecvente cu şefii Departamentului Apărării, notează Agerpres.

Modul în care conduce Trump a fost criticat luni și de rivalul său, Joe Biden. În contextul actualelor violențe de stradă, candidatul democrat l-a acuzat că le-a alimentat și ”a otrăvit valorile SUA”, conducând prin frică.

"Focul arde, iar noi avem un preşedinte care pune paie pe foc, în loc să lupte cu flăcările. Preşedintele a abandonat de multă vreme orice leadership moral. El nu poate opri violenţele, deoarece, timp de mai mulţi ani, le-a alimentat. Donald Trump este o prezenţă toxică în ţara noastră de patru ani și de atunci a otrăvit valorile Statelor Unite. Nu a reuşit să protejeze America, așa că acum încearcă să o sperie. La asta se rezumă întreaga sa campanie prezidenţială: frica", a declarat Biden, favorit în sondaje.

Declarația vine în contextul în care Trump a ameninţat că va trimite forţele federale în Portland, după ce un bărbat a fost împușcat în confruntările din stradă, în weekend. "Portland e un dezastru şi e aşa de mulţi ani. Dacă gluma asta de primar nu va face curăţenie, vom merge noi şi o vom face în locul lor", a spus liderul de la Casa Albă, referindu-se la edilul democrat Ted Wheeler. Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc în noiembrie.

Mai multe articole despre:
donald trump joe biden violente de strada sua