MENIU

Dominic Fritz, validat definitiv ca primar al Timișoarei

Sursă foto: Facebook Dominic Fritz

Așteptarea a luat sfârșit! Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, a fost validat definitiv, astăzi, de instanța care a respins apelurile împotriva validării mandatului său de primar. Fritz va fi învestit în funcție în cursul zilei de mâine, potrivit unui anunț postat pe contul său de Facebook. 

"Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei. Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00. Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale", scrie Fritz pe contul său de Facebook.
 
Potrivit acestuia, decizia instanței reprezintă nu doar o victorie personală a sa, ci și a timișorenilor, "care au dat votul lor unui cetățean european".
 
"Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc. Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!", este îndemnul cu care Dominic Friz își încheie mesajul.  
Mai multe articole despre:
dominic fritz primar timisoara