MENIU

Dominic Fritz: DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru localitățile cu primari USR şi PSD şi ridicarea acesteia pentru cele cu primari PNL

Dominic Fritz, primar Timișoara

Primarul Timişoarei Dominic Fritz afirmă, după ce prelungirea carantinei pentru Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut la vot în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, că DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru localităţile cu primari din USR-PLUS şi PSD şi a propus ridicarea carantinei pentru cele cu primari PNL. 

”Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii”, declară el, adăugând că deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate şi ca oamenii să le înţeleagă şi să le urmeze şi că nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice.

”Astăzi mi s-a cerut să votez, în acelaşi timp, pentru ridicarea carantinei din Moşniţa Nouă, unde rata de infectare este de 11,22, cea mai mare din zona carantinată, şi să votez pentru continuarea carantinei în Dumbrăviţa, cu o rată de 7,42, cea mai mică din zona carantinată. Am cerut explicaţii pentru această propunere Direcţiei de Sănătate Publică, dar nu le-am obţinut. Deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate şi ca oamenii să le înţeleagă şi să le urmeze. Nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice. Astăzi DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru UATurile cu primari din USR PLUS şi PSD, şi a propus ridicarea carantinei pentru UATurile cu primari PNL. Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii”, scrie primarul Timişoarei într-o postare pe Facebook.

Citește continuarea pe realitateadinusr.net.