MENIU

Doliu în muzica românească: Un mare cântăreţ a murit

Doliu în muzica românească: Un mare cântăreţ a murit

Vasile Mardare, un cunoscut cântăreț de muzică folk, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Încă nu se cunosc amănunte despre cauza morții.

Muzica folk este mai săracă. Inima lui Vasile Mardare s-a oprit astăzi, 30 aprilie. A început să cânte de la 5 ani, dar a debutat în Cenaclul Flacăra în anul 1984. Apoi, în perioada liceului, a înființat trupa Pro Folk la Sibiu. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Aceeaşi floare", "Cuplu tăcut", "Amintiri", "La despărţire", scrie gds.ro

Cântărețul s-a născut pe 29 decembrie 1970, la Săveni, în județul Botoșani, și a început să cânte încă de când avea cinci ani, când fura chitara fratelui său mai mare și zdrăngănea fascinat de sunetul clar, firav și totuși atât de impunător, scrie botosani.ro.  A prins drag de muzică, așa a început să participe la concursuri școlare. Pe când avea 14 ani, în 1984, a debutat pe scena Cenaclului ”Flacăra”, condusă de poetul Adrian Păunescu. În 1991 a debutat și în Cenaclul ”Totuși iubirea”, condusă de Andrei Păunescu.

Mai multe articole despre:
muzică folk Vasile Mardare