MENIU

DOLIU în muzica populară din România! O mare artistă s-a stins din viață

Doliu în muzica populară

Tragedie în muzica populară din România, după ce o îndrăgită artistă s-a stins din viață.

Rapsodul popular Steriana Frigioiu s-a stins din viață. Tragicul anunț a fost făcut public pe rețelele de socializare de Centrul Cultural Dunarea de Jos Galați.

”Unul dintre cei mai vechi și îndrăgiți colaboratori ai Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, rapsodul popular Steriana Frigioiu a plecat zilele acestea dintre noi !
Dascăl de aleasă noblețe, autentic purtător și creator de folclor, Steriana Frigioiu a fost prezentă de-a lungul carierei sale îndelungate de rapsod, în mai toate festivalurile naționale de gen, aducând Galațiului numeroase premii și distincții. 
Născută în comuna Pechea, Steriana Frigioiu a știut să culeagă piese originale și să-și alcătuiasca un repertoriu autentic și reprezentativ pentru zona Moldovei de Sud, pe care l-a promovat cu talent în numeroase competiții și emisiuni televizate. 
Creator de școală, Steriana Frigioiu nu s-a rezumat doar la a promova prin vocea sa  folclorul muzical specific zonei, ci a înființat și a condus mai mulți ani, grupul vocal „Româncuța”, din localitatea unde activitatea de dascăl se împletea armonios cu cea de rapsod. Cu acest grup, căruia i-a transmis dragostea pentru tradiția autentică, a cucerit, de asemenea, numeroase premii la festivaluri de folclor.
Sunt mulți cei care au trecut prin mâna învățătoarei sau a rapsodului Steriana Frigioiu și care azi îi aduc un prinos de recunoștință pentru tot ceea ce a făcut acest minunat om pentru ei.   
Ne alăturăm și noi celor mulți care  deplâng trecerea în eternitate a unui profesionist desăvârșit, a unui colaborator valoros și reprezentativ pentru Galați și pentru zona Moldovei, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a postat Centrul Cultural Dunarea de Jos Galați.

Mai multe articole despre:
Rapsodul popular Steriana Frigioiu doliu deces