MENIU

Doliu în literatura românească! Un mare scriitor s-a stins din viață

Poet, critic literar, traducător, profesor, Gheorghe Mocuța a trecut în neființă marți, la vârsta de 64 de ani, în urma unei lungi și grele suferințe.

Scriitorul Gheorghe Mocuța, născut în 1953 la Curtici, s-a stins din viață, după ce a luptat îndelung cu o boală necruțătoare. Anunțul a fost făcut de către prietenul și colegul acestuia, scriitorul Ioan Matiuț, care a postat marţi dimineață pe o rețea de socializare mesajul: "Ne-a părăsit dragul și bunul nostru prieten și coleg, Gheorghe Mocuța. Dumnezeu să te țină în lumină, dragă Ghiță!"

Un loial colaborator al cotidianului Jurnal Arădean, Mocuța are un portofoliu scriitoricesc bogat, publicând zeci de volume de versuri și critică literară, fiind totodată parte a unor antologii lirice românești traduse în germană, engleză sau maghiară. De asemenea, acesta a fost profesor, dar și primar al orașului natal timp de doi ani.

Conform aradon.ro, trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus la capela cimitirului din Curtici, acolo urmând a fi înmormântat joi, 30 noiembrie, la ora 13:00.