MENIU

Doi reporteri au murit după ce o mașină-capcană a sărit în aer

Atentat atroce cu o mașină capcană lângă un hotel din orașul port Kismayu, în Somalia, informează Reuters. Este posibil ca numărul morților să fie de ordinul zecilor. 

O mașină-capcană a explodat vineri într-un hotel din orașul portuar Kismayu din Somalia, unde seniorii și parlamentarii locali discutau despre viitoarele alegeri regionale. Au urmat focuri de armă, iar numărul victimelor ar putea fi în creștere, a declarat poliția locală.

Un grup de jurnaliști a confirmat că doi reporteri se află printre morți. Grupul militar militar al Shabaab, care încearcă să răstoarne guvernul central al Somaliei, și-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Acesta a spus că insurgenții s-au luptat în hotel după un atac cu bombă auto-sinucigaș. Un ofițer de poliție a declarat că focul s-a oprit la aproximativ o oră și jumătate după explozie.

"Credem că militanții sunt încă în clădire. Nu am confirmat numărul de morți, dar au fost mulți oameni în interior și ar putea exista un număr mare de decese ", a declarat polițistul Abdullahi Isak la telefon pentru Reuters.

Mai multe articole despre:
Somalia atentat