MENIU

Doi copii dintr-un centru de plasament au dat o spargere la un magazin ca să fure îngheţată

O fată şi un băiat dintr-un centru de plasament al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui sunt cercetaţi penal de către poliţişti după ce au dat o spargere la un magazin din centrul municipiului şi au furat îngheţată, cei doi fugind din centru pe geamul de la baie.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cei doi copii, în vârstă de 15 şi 16 ani, au spart pe timpul nopţii o ladă frigorifică aflată în faţa unui magazin din Piaţa Civică a municipiului Vaslui, din care au luat mai multe cutii cu îngheţată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi minori au dat spargerea la scurt timp după ce au fugit dintr-un centru de plasament din Vaslui al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, ei reuşind să iasă din clădire pe geamul de la baie după ce au rupt grilajul metalic de protecţie de la fereastră. De altfel, angajaţii centrului rezidenţial au sesizat la Poliţie dispariţia celor doi minori.
"În cursul dimineţii, administratorul magazinului de unde a fost furată îngheţata a sesizat furtul la Poliţie, fiindu-ne puse la dispoziţie şi înregistrările video surprinse pe camerele de supraveghere din exteriorul magazinului. În baza acelor imagini, coroborat şi cu sesizarea Protecţiei Copilului, autorii furtului au fost identificaţi, pe numele lor fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au anunţat că vor lua măsuri disciplinare împotriva celor doi copii.

"Minora de 15 ani, care a instigat la părăsirea centrului, va fi mutată disciplinar într-un alt centru rezidenţial din cauza comportamentului delincvent. În ceea ce-l priveşte pe băiat, acesta va rămâne în centrul din Vaslui, însă va fi supus unui program de consiliere psihologică", a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.
Fata de 15 ani se afla de o lună în centrul rezidenţial al Protecţiei Copilului Vaslui.

Mai multe articole despre:
copii spargere centru de plasament îngheţată