MENIU

Dodon: "Limba noastră este moldoveneasca. Asa a fost, este și va fi!"

<p>Preşedintele moldovean Igod Dodon</p>

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat pentru presa rusă că va bloca inițiativa de schimbare, în Constituție a denumirii limbii de stat din "moldovenească" în "româna", relatează Radio Chișinău.

Liderul de la Chișinău a afirmat că socialiștii și președintele nu vor sustine, categoric, această initiativa de modificare a denumirii limbii de stat. "Limba noastra de stat este moldoveneasca. Asa a fost, este si va fi", a precizat Dodon în interviul acordat agenției de presă moldovenești IPN.

Declarația vine după ce o treime dintre deputații de la Chișinău au semnat inițiativa de modificare a art. 13 din Constituția Republicii Moldova, astfel incât moldoveneasca, stipulată ca limbă de stat, să fie redenumită română.

Propunerea este inițiată de 34 dintre cei 101 deputati. Inițiativa a fost lansată de fracțiunea PLDM și a fost semnată de deputații liberal-democrați, de foștii lor colegi care acum fac parte din grupul popular-european, precum și de parlamentarii liberali. Pentru a trece de Parlament, proiectul are nevoie de 67 de voturi, dar chiar daca le adună, Igor Dodon e hotărât să nu promulge legea.

Mai multe articole despre:
Rusia moldovenească Dodon