MENIU

Documente declasificate recent arată că FBI l-a căutat pe Hitler în Argentina

Oficial vorbind, se știe că pe 30 aprilie 1945, Adolf Hitler s-a sinucis în buncărul său subteran. Corpul acestuia a fost găsit și identificat de ruși înainte ca Armata Roşie să se retragă. Nimeni nu i-a bănuit de minciună în legătură cu moartea lui Hitler. Totuşi, câteva documente clasificate, ne arată că FBI a avut suspiciuni.reale legate de moartea dictatorului. Potrivit acelor documente, teoriile conspirațioiste, care pretind că cel mai urât om din istorie să fi scăpat cu viață, i-au împins pe cei de la FBI să investigheze cu adevărat această posibilitate.

Documentele pretind că Hitler împreună cu Eva Braun și-ar fi înscenat moartea și că ar fi primit ajutor și din partea directorului OSS – Allen Dulles. Într-unul dintre documentele din Los Angeles se arată cum agenția FBI ar fi știut de un submarin misterios care ar fi transportat câțiva oficiali naziști până în Argentina.

 Informatorul care a rămas neidentificat anunța FBI-ul într-o scrisoare din luna august a anului 1945 că două submarine au ajuns în Argentina, pe unul dintre acestea aflându-se Hitler împreună cu Eva Brown. Potrivit mărturiei informatorului, guvernul argentinian l-ar fi ajutat pe dictatorul german să se ascundă. Deși identitatea informatorului rămâne ascunsă – detaliile oferite de acesta au fost destul de credibile pentru unii dintre agenții FBI cât să le înregistreze în arhivă. Totuși, agenția americană n-a investigat cazul mai departe. Documentele se găsesc pe site-ul FBI aici.

În 1945, un alt martor, atașat naval american în Buenos Aires a informat Washington-ul că există o mare probabilitate ca Hitler și Eva Braun să fi ajuns în Argentina.

 

Câteva articole de ziar din acea perioadă detailau construcția unei case în stil bavarez care se afla la baza Munților Anzi. O altă dovadă ar putea fi mărturia arhitectului Alejandro Bustillo care a scris despre design-ul și construcția unei noi case pentru Hitler – casă a cărei construcție ar fi fost finanțată de către imigranții bogați din Germania.

Poate cea mai elocventă dovadă pentru cei care cred că Hitler a supraviețuit prăbușirii Germaniei se află chiar în Rusia. Rămășițele găsite de ruși au fost trimise imediat după război în Rusia unde au rămas ascunse. În 2009, arheologul american Nicholas Bellatoni a fost lăsat să efectueze un test ADN pe una dintre rămășițele unui craniu. Acesta a descoperit că probele nu se potrivesc cu probe culese anterior și considerate ca fiind ale dictatorului. Și nici cu cele care ar fi aparținut Evei Braun.

Până și președintele Dwight D. Einsenhower era convins că dictatorul ar fi supraviețuit, intrigat de dispariția misterioasă a acestuia și credea că este posibil ca acesta să trăiască confortabil și lipsit de griji în Argentina. Și cazul lui Hitler nici măcar nu ar fi singular – în 1960, un alt oficial nazist – Adolf Eichmann a fost descoperit în Argentina.

Mai multe articole despre:
FBI conspiraţii Adolf Hitler Eva Braun