MENIU

Document senzațional din măruntaiele dosarului EADS

Documentul de 11 pagini pe care il vedeti astazi in premiera (si va anunt inca de pe acum ca vor mai urma si altele!) e o sinteza uluitoare a jafului numit „afacerea EADS", scrie Robert Turcescu, pe blog. 

Unele informatii din acest document au mai ajuns in spatiul public, dar este pentru prima oara cind aveti ocazia sa constatati, asa cum rezulta din aceasta NOTA, ca autoritatile statului au fost informate de-a fir a par in legatura cu dosarul EADS. Insa, cu toate acestea, contractul pagubos de sute de milioane de euro pentru securizarea frontierelor a fost continuat si mai continua si astazi. Nu stiu cine a intocmit aceasta NOTA.

E posibil sa fie facuta de un serviciu secret sau de oameni din Ministerul de Interne. Dar e un document senzational pentru ca arata o increngatura teribila de interese tesute la nivel inalt atit in plan intern cit si dincolo de granite. Poate aceasta este si explicatia mersului greoi al acestui dosar despre care chiar procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi spunea ca necesita comisii rogatorii si o colaborarea transfrontaliera a procurorilor.

In primele doua pagini ale documentului puteti citi despre contextul favorabil care a facut ca EADS sa puna mina pe contractul de 650 de milioane de euro pentru securizarea frontierelor Romaniei. Doua personaje important in acest puzzle au fost la acea vreme chestorii- sefi Toma ZAHARIA si Gheorghe CARP. Plus, desigur, premierul aflat in functie in anul 2004, Adrian NASTASE.

Mai multe articole despre:
Robert Turcescu EADS dosarul EADS