MENIU

Motivarea DNA privind arestarea lui Dan Șova: Lăsarea lui în libertate, de neacceptat

<p>DNA motivează arestarea lui Dan Șova: Lăsarea lui &icirc;n libertate, de neacceptat</p>

Procurorii Direcției Naționale Anțicorupție susțin că lăsarea în libertate a senatorului PSD, Dan Șova, este "de neacceptat", motiv pentru care au solicitat Senatului să încuviințeze reținerea și arestarea acestuia, informează Ziare.com.

"Lăsarea în libertate a suspectului Șova Dan Coman, în perioada următoare, este de neacceptat, în condițiile în care acțiunile acestuia sunt, în mod vădit, orientate în scopul obstrucționaării anchetei, fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public, ale urmăririi penale", susțin procurorii DNA.

DNA a cerut, vineri, arestarea senatorului Dan Șova, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ, referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Șova Dan Coman, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. Astfel, procurorii spun că, în perioada 2007-2009, Dan Șova a semnat mai multe contracte și acte adiționale, încheiate între Complexele Energetice Rovinari și Turceni, pe de-o parte, și SCA "Șova și Asociații", pe de altă parte.

De asemenea, în cursul anului 2010, din dispoziția lui Dan Șova s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societății de avocați, cu scopul de a compromite toate documentele și corespondența purtată, pe e-mail, între societatea de avocați și conducerile celor două complexe energetice, potrivit DNA.

Dan Șova a venit, marți, la Comisia juridică pentru a-și studia dosarul, unde a stat aproximativ opt ore.

Potrivit președintelui Comisiei juridice, Cătălin Boboc, Dan Șova urmează să fie audiat în comisie, miercuri, iar la ora 13,00, senatorii urmează să dea un vot cu privire la solicitarea primită de la DNA.

Mai multe pe Ziare.com.