MENIU

DNA: Dumitru Marin primea contracte de la Primăria Sectorului 5 care depășeau cu 100% valoarea reală

<p>DNA: Dumitru Marin primea contracte de la Primăria Sectorului 5 care depășeau cu 100% valoarea reală </p>

Companiile controlate de omul de afaceri Dumitru Marin primeau contracte, de la Primăria Sectorului 5, care depășeau cu 100% valoarea reală a lucrărilor, astfel încât acesta să poată plăti 'comisionul' perceput de Marian Vanghelie, se arată în referatul DNA, informează Agerpres.

"Valoarea de atribuire a acestor contracte depășea valoarea efectivă de execuție a lucrărilor cu 90 până la 100%, ceea ce permitea realizarea unui profit substanțial (mult peste un profit obișnuit, realizat în relațiile economice firești) pentru societățile comerciale controlate de către Dumitru Marin. Acest profit foarte mare se realiza în dauna bugetului Primăriei Sectorului 5 București și a instituțiilor din subordinea acesteia. Cea mai mare parte a profitului astfel realizat era introdus într-un circuit evazionist (constituit dintr-un lanț de firme-tampon și firme-colectoare, cu comportament de tip fantomă)", se arată în referatul DNA.

Profitul substanțial obținut de Dumitru Marin îi permitea acestuia să plătească 'comisionul' cerut de Marian Vanghelie.

Acest 'comision' era plătit de către Dumitru Marian către Vanghelie prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, respectiv prin intermediul lui Daniel-Nicolae Dinuț și Mircea-Sorin Niculae.

Conform DNA, cu titlu de excepție, acest comision putea fi diminuat la 10 ori 15% din încasări, ori chiar se realiza o 'remitere de datorie', anume în situațiile în care Vanghelie impunea lui Dumitru Marin alte contraprestații, cum ar fi acordarea unor lucrări în subantrepriză anumitor societăți comerciale, indicate expres de către primar.

Plata acestui comision se realiza, ca regulă generală, în bani lichizi, la scurt timp de la încasarea de către societățile comerciale controlate de către Dumitru Marin a plăților aferente contractelor de la Primăria Sectorului 5 București ori de la Administrația Domeniului Public Sector 5 București.

Mai multe pe Agerpres.