MENIU

Rata de infectare, în România: 28 de județe în scenariul VERDE și doar 14 în scenariul GALBEN. Media națională, în continuă SCĂDERE

Indicele de infectare în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în urmă cu scurt timp, cele mai recente informații de pe frontul de luptă împotriva coronavirusului, în bilanțul zilnic de la ora 13:00. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.

La raportarea de astăzi continuăm să nu mai avem niciun județ în scenariul roșu, care presupune un indice de infectare de peste 3 la mia de locuitori. La fel au stat lucrurile și în cazul Capitalei, care a raportat un indice de 2,86 (ieri) și unul chiar mai scăzut, de 2,62 astăzi.

O altă vestea bună este, de asemenea, că nu mai puțin de 28 județe se află, în prezent, în scenariul verde, având sub 3 infectări la mia de locuitori, în vreme ce alte 14 județe sunt în scenariul galben.

Media națională raportată la populația României era, ieri, de sub 2, mai exact de 1,65.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.