MENIU

Directorul Romgaz, amenințat că va fi răpit. Ce mesaj a primit

Șeful Romgaz, Adrian Volintiru, a fost amenințat că va fi răpit și dus în pădure de angajatul milionarului Frank Timiș. Mercenarul, fost membru al Legiunii Străine, a fost pus sub control judiciar. Miza amenințărilor ar fi fost un contract strategic. 

Pe 12 februarie, Adrian Volintiru a primit următorul mesaj:

“Bună ziua domnul Director, vă dorim noroc în afaceri cât și pe postul ocupat politic. Ai uitat regula, când trăiești bine, trebuie să înapoiezi ceva. Nu respecți ce promiți, ai uitat cine te-a pus acolo. O să-ți aducem aminte rapid! Sperăm că-ți place pădurea din Bazna sau Blăjel la fel cum îți plac femeile. O să facem o plimbare să te familiarizezi, sunt locuri ascunse greu de accesat! Fi înțelept, profită de piscina hotelului vecin Expro și nu ne pune să ne deplasăm în Transilvania că-i de rău pentru tine și cei dragi! Succes!”

Potrivit Rise Project, Frank Timiș s-ar afla în discuții cu Romgaz pentru un contract care vizează creșterea producției de gaze, cu ajutorul unei tehnologii noi. Numărul de telefon de la care a primit mesajul a fost localizat în automobilul lui Horațiu Potra. Acesta este un veteran al Legiunii Străine franceze, devenit contractor privat în diferite războaie civile africane. A început să lucreze la cartierul general al lui Frank Timiș din Londra în 2012, în timp ce poliția română îl cerceta pentru trafic de droguri. În prezent, Potra conduce divizia de securitate a companiei African Minerals, patronată de Frank Timiș.

Omul de afaceri deține holdingul Timiș Corporation și alte zeci de companii-paravan, prin intermediul cărora controlează zăcăminte din Senegal, Sierra Leone, Coasta de Fildeș, Gambia, Liberia, Niger și Burkina Faso. În România, în anii \"90, a fondat afacerea Roșia Montană.

Dosarul, deschis în urma plângerii făcute de omul de afaceri, este instrumentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

 

Mai multe articole despre:
romgaz adrian volintiru frank timiș potra amenintari