MENIU

Directorul APIA Cluj, dispărut pe Lacul Beliș. Căutările au fost oprite

Directorul APIA Cluj, dispărut pe Lacul Beliș. Intervenţie dramatică a scafandrilor

Scafandrii şi pompierii au oprit căutările directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, care ar fi căzut dintr-o barcă în Lacul Beliş, sâmbătă, în apropiere de baraj.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş, a declarat, pentru News.ro, că scafandrii şi pompierii au oprit căutările în jurul orei 21.00.

"În jurul orei 19.45, s-a făcut ultima scufundare, însă fără succes. Vizibilitatea a fost nulă. Era o zonă care permitea scufundarea. La ora 20.50, s-a decis oprirea căutărilor. Dimineaţă se va lua decizia privind continuarea operaţiunii de căutare", a declarta Biriş.

Potrivit acestuia, în zona barajului, lacul are porţiuni unde adâncimea ajunge la o sută de metri, iar scafandrii au permisiunea de a se scufunda cel mult 40 de metri.

Dispariţia directorului APIA Cluj a fost semnalată sâmbătă seară, când au fost făcute primele căutări.

UPDATE: În barca recuperată de militarii de la ISU Cluj au fost găsite mai multe sticle de băutură, goale, telefonul mobil şi o vestă de salvare. Pompierii de la ISU Cluj şi ISU Arad continuă să îl caute, dar speranţele ca acesta să mai fie în viaţă sunt tot mai slabe.

Daea, despre directorul APIA Cluj: Nu mai vorbim de salvare, ci despre găsirea cadavrului

"În cursul serii de sâmbătă, 22 iulie, a fost primit un apel pe numărul unic de urgență 112, imediat după ora 22.00, care anunța faptul că o barcă care se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliș-Fântânele, în apropierea barajului", se arată într-o informare a ISU Cluj, citată de realitateadecluj.net.

Imediat au fost demarate căutări pe luciul apei cu o barcă din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin, una a serviciului Salvamont-Salvaspeo și alte două bărci civile.

Din păcate, căutările au fost fără rezultat până la orele 24.00, când s-au încetat temporar, din cauza întunericului.

În cursul dimineții de duminică, în jurul orei 6.30, un echipaj de scafandri al ISU Arad a ajuns la lacul Beliş-Fântânele, pentru a relua căutările. Ei sunt sprijiniți de două bărci, dintre care una dotată cu sonar pentru căutări, și un echipaj SMURD de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj.

Mai multe articole despre:
Barca bărbat dipărut lac