MENIU

Din lipsă de medici, la Târgu Jiu, mai multe ambulanţe nu sunt funcţionale

17 salvări zac nefolosite de câteva săptămâni în garajul Serviciului de Ambulanţă din Târgu-Jiu. Maşinile ar urma să fie utilizate pentru urgenţe, dar deocamdată nu sunt medici, asistenţi sau şoferi care să plece pe teren.

Ambulanţele au fost cumpărate de Ministerul Sănătăţii, dar nu pot fi folosite, pentru că nu există echipaje care să meargă la intervenţii.

Până se va completa necesarul de personal, medicii şi asistenţii care lucrează pe ambulanţe fac ore suplimentare. "Facem greu faţă solicitărilor cu toate orel suplimentare în care lucrăm. Am avea nevoie de ajutor de mai mulţi asistenţi şi conducători auto pentru a onora toate solicitările", spune Maria Golumbeanu, medic la ambulanţă.

La Serviciul de Ambulanţă Târgu Jiu mai este nevoie de cel puţin cinci medici, 15 asistenţi medicali şi tot atâţia şoferi. Conducerea spune nu poate angaja personal calificat decât cu acceptul Ministerului Sănătăţii. Serviciul de Ambulanţă Gorj a trimis la minister o adresă prin care se solicită suplimentarea posturilor de medici, asistenţi şi şoferi.
Mai multe articole despre:
medici ambulanţă Gorj salvare Târgu Jiu