MENIU

Diferențele între televizoarele OLED și QLED (P)

V-ați întrebat vreodată care sunt diferențele între anumitele tipuri de TV-uri? Pentru ce model să optați și care sunt avantajele sale?

Ei bine, dacă vă numărați printre persoanele care doresc să-și achiziționeze un nou televizor, însă nu știți de unde să începeți, atunci stați fără griji. Fie că vă doriți un TV smart de 80 cm, fie poate optați pentru o dimensiune mai mare, tot ce contează la început este să alegeți și tehnologia potrivită pentru modul în care doriți să îl folosiți. De aceea, în rândurile ce urmează ne dorim să vă ajutăm pe această cale prin a vă prezenta diferențele dintre OLED și QLED, două modele arhicunoscute. Veți afla care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia iar apoi, la final, vă veți putea alege preferatul. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

 

Lumea TV-urilor este una largă. Pe piața din domeniu există o mulțime de modele care vă pot oferi tot ce vă doriți și în plus. Însă, atunci când vine vorba de achziționarea unui televizor de familie, ce va fi o investiție de lungă durată, merită să vă interesați cât mai mult posibil. De aceea noi vă sărim în ajutor în articolul de azi. În continuare vă vom prezenta diferențele promise între televizoarele OLED și QLED. De ce tocmai aceste două modele? Fiindcă ele sunt printre cele mai populare modele de pe piață și, deseori, și cele mai frecvent cumpărate. Așa că haideți să aflați care vi se potrivește în funcție de tehnologiile sale.

 

Începem cu clasicul OLED, televizorul cunoscut pretutindeni ce a reușit să îi impresioneze până și pe cei mai pretențioși oameni. Numele său întreg este „Organic Light-emitting Diode”, fapt ce înseamnă că dispune de pixeli ce se aprind în mod individual și ce oferă culori naturale și calde. Un principal avantaj îl reprezintă calitatea imaginii și contrastul puternic. Dacă vă doriți să vizionați filme la cea mai înaltă performanță, OLED este o opțiune potrivită. Totodată, el se va potrivi și gamerilor, tot datorită imaginilor pe care le oferă. Ce trebuie însă să rețineți este că nu dispune de o luminozitate chiar atât de intensă. Chiar dacă funcțiile de vizionare vă permit să îl personalizați, luminozitatea sa nu se va ridica la nivelul celei QLED. Cu toate acestea, TV-ul OLED dispne de un design mai elegant și rafinat. Acest televizor îl veți întâlni în modele ultra subțiri și moderne. Dar, la final, trebuie să vă mai menționăm un lucru. OLED dispune de o varietate de dimensiuni mai restrânsă decât QLED. Veți regăsi TV-uri încadrate doar între 42 respectiv 97 inch. Haideți să aflați mai multe și despre QLED, pentru a vă face o idee generală despre ambele modele.

 

Trecem la QLED, un model de TV ceva mai modern și sofisticat decât colegul de mai sus. Numele său întreg este „quantum dot LED TV”, fapt ce înseamnă că dispune de un panou de iluminare în spate ce aprinde întregul ecran, spre deosebire de pixelii individuali ai OLED. Acest lucru duce la o luminozitate full-screen mai puternică, deci nu veți întâmpina probleme de claritate dacă vizionați într-o încăpere mai puțin luminoasă sau chiar cu lumina stinsă. Aflați că și acest model este potrivit pentru gameri. Tot ce contează este preferința dumneavoastră personală. Vă doriți culori vibrante și luminozitate puternică – QLED – sau culori naturale și contrast profund – OLED? Ce mai trebuie să rețineți despre acest model este că dispune de o varietate de dimensiuni mult mai largă decât OLED și anume, între 32 respectiv 98 inch. Ținând cont de acest aspect, aflați că QLED se va potrivi în mai multe camere și va fi o alegere potrivită pentru mulți privitori. Deși design-ul său este puțin mai gros decât al OLED, QLED vine cu un raport calitate preț mai bun datorită gamei mai scăzute de prețuri în care se încadrează.

 

Fiecare model în parte vine cu avantajele și dezavantajele sale. De la contrast versus luminozitate până la dimensiunea ecranului versus prețul total, aveți o mulțime de criterii de luat în considerare. Însă, acum că ați aflat toate informațiile de care aveați nevoie, cu siguranță vă va fi mai ușor. Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că acest articol v-a fost de folos și că acum sunteți pregătit de decizia finală. Pentru și mai multe detalii, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping și vizionare plăcută!

Mai multe articole despre:
oled qled