MENIU

Diferenţa Ponta - Iohannis. Ce arată sondajele exit-poll

Diferenţa Ponta - Iohannis în sondajele exit poll

Diferenţa Ponta - Iohannis a fost uriaşă la primele ore ale dimineţii, dar s-a micşorat încet-încet odată cu trecerea orelor din ziua turului 2 al alegerilor prezidenţiale 2014. Acest fapt este dovedit de rezultatele sondajelor exit-poll prezentate de ACL şi PSD.

- Victor Ponta a recunoscut rezultatele. Noul preşedinte, după alegeri prezidenţiale 2014, este Klaus Iohannis. Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat o înfrângerea zdrobitoare 53-47% în favoarea lui Klaus Iohannis.

Diferenta Ponta - Iohannis. Ce spun sondajele EXIT POLL:

- Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. EXIT POLL Realitatea TV - 50% Iohannis, 50% Ponta. Egalitate perfectă la ora 19:30! Exit-poll-ul nu ţine cont de rezultatul votului din diaspora, unde românii încă aşteaptă la cozi uriaşe pentru a vota. Ambasadorul României în Irlanda cere prelungirea votului în diaspora! 2.000 de oameni aşteaptă să voteze la Dublin.

Alte sondaje exit poll:

EXIT POLL alegeri CURS-Avangarde, pentru TVR - 51.5% Iohannis, 48.5% Ponta

EXIT POLL alegeri IRES, pentru Digi 24: 51,6% Iohannis, 48,4% Ponta

EXIT POLL CSCI, pentru România TV: 50,72% Ponta, 49,28% Klaus Iohannis

EXIT POLL Sociopol, pentru Antena 3: 50,9% Ponta, 49,1% Iohannis

La primele ore ale dimineţii, diferenţa Ponta - Iohannis era de 28 de procente, anunţa un exit poll prezentat de PSD la ora 09, oră la care se înregistra o prezenţă record în judeţe "roşii" ca Dolj, Teleorman sau Olt.


Un sondaj de tip exit poll prezentat de ACL la ora 10 arăta că diferenţa Ponta - Iohannis este de 12 procente (56-44%). Diferenta Ponta - Iohannis s-a redus la ora 8 procente la ora 14 şi la 4 procente la ora 16, arată exit-pollurile ACL, alianţa care îl propune la preşedinţie pe Klaus Iohannis.

Diferenţa Ponta - Iohannis. Vot scăzut în Transilvania

La toate prezenţele la vot anunţate de BEC, Transilvania (candidatul ACL, Klaus Iohannis, este din Sibiu) figura, surprinzător, printre regiunile codaşe. S-a votat însă masiv în diaspora, unde prezenţa la vot din turul 2 se anunţă absolut uriaşă.

Rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale 2014 arată că, în turul 1, la nivelul întregii ţări, Victor Ponta a obţinut circa 40% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis - 30%.

Rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale 2014 sunt prezentate de realitatea.net. Prezentam mai intai rezultatele sondajelor efectuate de partide, apoi rezultate exit poll si in cele din urma rezultate BEC.