MENIU

Dieta-minune cu grepfruit şi miere. Efectele se văd imediat

Dieta-minune cu grepfruit şi miere. Efectele se văd imediat

Dieta cu grepfruit şi miere nu presupune că vei consumă numai acest fruct sau că vei avea restricţii calorice mari, ci mai degrabă că vei introduce în regimul tău alimentar obişnuit (sau puţin îmbunătăţit) aceste două ingrediente minunate. Spre deosebire de multe alte diete periculoase, cea cu grepfruit şi miere îşi menţine efectele pe termen lung, fără a-ţi compromite sănătatea.

Există multe versiuni de diete cu grepfruit, iar cele mai multe dintre ele recomandă să consumi acest fruct înainte sau după masă, pentru a stimula metabolismul şi a arde o parte caloriile ingerate. Dieta clasică cu grepfruit are doar câteva reguli pe care trebuie să le respecţi:

- reducerea consumului de carbohidraţi (inclusiv orez, cartofi sau paşte);

- consum ridicat de alimente bogate în proteine (precum ouă, carne roşie etc.);

- evitarea anumitor alimente, precum ţelină sau ceapă albă, care pot interacţiona cu efectul grepfruitului;

- consumul de grepfruit înainte de masă sau în timpul acesteia.

Grepfruitul este bogat în vitaminele A, B, C, E şi K, minerale şi fitonutrienti, precum flavonoizi şi licopen, care ajută în combaterea multor boli. Pe lângă faptul că acest fruct îţi conferă senzaţia de saţietate, care te împiedică să mănânci excesiv, el conţine şi o enzima care stimulează arderea grăsimilor. Acest fruct este sigur pentru diabetici şi pentru cei care sunt predispuşi la această boală metabolică.

Pe de altă parte, mierea este plină de antioxidanţi care acţionează atât la nivelul organelor, menţinându-le sănătoase, cât şi în exterior, protejându-ţi pielea de efectul nociv al razelor UV. Cum te ajută mierea să slăbeşti? Este adevărat că nu este foarte săracă în calorii, dar îţi oferă doză necesară de dulce, însă fără a avea acelaşi indice glicemic crescut precum al zahărului alb, de exemplu. Cu toate acestea, nici de miere nu ar trebui să abuzezi, pentru că şi ea creşte glicemia dacă este consumată în exces.

În dietă cu grepfruit şi miere nu trebuie decât să consumi un piure delicios făcut din aceste două ingrediente, exact înainte de masă. Amestecă miezul unui grepfruit cu o lingură de miere (sau mai puţin, în funcţie de preferinţe). Ia câte o lingură din acest amestec înainte de fiecare masă. Poţi consumă acest mix şi diluat cu apă, dacă preferi să îl bei sub formă de suc. Dacă ai probleme cu glicemia, renunţă la miere, dar consumă grepfruit înainte de masă.

Dieta cu grepfruit poate să fie periculoasă dacă iei anumite medicamente, aşa că nu ar trebui niciodată să consumi acest fruct fără a te interesa dacă interferează cu un tratament pe care îl iei. Grepfruitul sporeşte foarte mult efectul anumitor medicamente, putând duce chiar la supradoză. Printre aceste medicamente se numără şi unele foarte comune, cum sunt cele pentru colesterol sau pentru reglarea tensiunii arteriale.

Sursa: divahair.ro

Mai multe articole despre:
miere fructe grepfruit