MENIU

Dieta cu banane de dimineaţă. Cum se ţine şi cât este de eficientă

Dieta cu banane de dimineaţă este o nouă modă în materie de slăbit pornită din Japonia. Pare o dietă simplă şi uşor de ţinut, iar unii spun că ar fi foarte eficientă. Să fie slăbitul atât de uşor?

Cea mai nouă modă în materie de slăbit, dieta cu banane de dimineaţă a pornit din Japonia, unde cântăreaţa Kumiko Mori a spus că a slăbit cu ajutorul ei aproape 10 kilograme. Japonezele s-au grăbit să o încerce, mai ales că regulile sunt simple şi uşor de urmat. Profitând de renumele dietei, un doctor şi soţia lui farmacistă au scris şi o carte care s-a vândut ca pâinea caldă, iar la scurt timp tot globul auzise de dieta cu banane de dimineaţă.

Regulile sunt simple şi uşor de respectat. Micul dejun constă în banane pe săturate plus apă la temperatura camerei. La prânz şi cină poţi mânca orice, în orice cantitate. Însă nu ai voie să mănânci după ora 20:00 şi trebuie să mergi la culcare înainte de miezul nopţii. În cursul zilei poţi lua gustări constând în banane. Nu ai voie să mănânci îngheţată, lactate sau dulciuri după cină, iar singura băutură permisă este apa la temperatura camerei.

E greu de crezut că cineva poate slăbi mâncând orice şi oricât la prânz şi cină, mai ales că dieta nu încurajează sportul. Felul exact cum funcţionează dieta este încă un mister, scrie unica.ro. Se presupune că atuul ei ar fi fibrele din banane, care dau o senzaţie de saţietate de mai lungă durată şi trec nedigerate prin sistemul digestiv. Totuşi, bananele conţin doar 4% fibre, mai puţin decât perele sau căpşunele, şi sunt mai bogate în calorii decât multe alte fructe.

Mai multe articole despre:
banană slăbit rapid dită