MENIU

Cristian Mărculescu, şef DGPI: "Mesajele, puse la dispoziţia doamnei ministru de secretarul de stat"

Direcţia Generală de Protecţie Internă a venit cu un răspuns la solicitarea Realitatea TV, în scandalul ce o are în centru pe Gabi Firea, care a declarat că ministrul de Interne a venit pregătit în şedinţa CEx PSD cu hârtii care divulgau discuţii private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuţii, de pe aceeaşi aplicaţie, ale unui senator şi că sunt uşor de interceptat. De asemenea, şi STS-ul respinge orice implicare.

"Carmen Dan a spus de un an că WhatsApp e uşor de interceptat. Doamna ministru, ne spionaţi?" a surprins primarul Capitalei.

DGPI respinge aceste acuzaţii. Dar iată răspunsul integral al Direcţiei Generale de Protecție Internă:

"Presupusele interceptări ale unor conversații prezentate în cadrul solicitării  dumneavoastră nu au fost efectuate de DGPI și nu au nicio legătură cu activitatea Direcţiei Generale de Protecție Internă (DGPI) -structură specializată, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, ale cărei atribuții și competențe legale, în domeniul securității naționale, sunt strict și transparent stabilite, potrivit prevederilor OUG nr. 76/2016.

În acest context, DGPI respinge ferm orice încercare de a implica instituția în dispute politice și reafirmă atât determinarea de a acționa cu echidistanță, profesionalism în misiunile încredințate prin lege, cât și deschiderea pentru o corectă informare, în limitele competențelor și ale prevederilor legale".

Cristian Mărculescu, şef DGPI, a intervenit la Realitatea TV, unde a precizat că "mesajele au fost puse la dispoziţia doamnei ministru de secretarul de stat".  

"Comunicatul mi-l asum în integralitate. Fac o precizare legate de provenienţa mesajelor. Mesajele au fost puse la dispoziţia doamnei ministru de secretarul de stat. Mesajele nu provin de la DGPI. Repet, din câte cunosc, aceste mesaje au fost puse la dispoziţia doamnei ministru de către secretarul de stat. Aceste mesaje nu provin de la DGPI, sunt convins că persoana care le-a pus la dispoziţie poate confirma aceste aspecte", a spus Cristian Mărculescu, şef DGPI.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a venit şi el cu un răspuns, la solicitarea Realitatea.net. STS respinge orice implicare.

"Instituţiei noastre îi este interzisă orice formă de interceptare a comunicaţiilor", este răspunsul STS.

Mai multe articole despre:
DGPI Presupusele interceptări