MENIU

Dezvăluiri incredibile în cazul crimei de la metrou. Poliţia: Nu am primit niciun apel de la 112

Dezvăluiri incredibile în cazul crimei de la metrou: Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că nu a primit niciun apel de la 112 în cazul primei tinere care a fost împinsă în faţa metroului, la staţia Costin Georgian. STS, administratorul serviciului 112, a anunțat între timp că a sesizat Parchetul Militar în cazul operatoarei care a primit apelul victimei, dar nu l-a redirecționat către Poliție.

Chestorul Nicu Dragoş Orlando, director general al Poliţiei Capitalei, a afirmat într-o conferinţă de presă că nu s-a primit niciun apel la 112 în cazul tentativei de omor de la staţia de metrou Costin Georgian. 

Cel mai probabil, apelul primei tinere la 112 nu a fost transferat de la dispeceratul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă către Poliţia Capitalei. 

Imaginile groazei cu prima fata împinsă în faţa metroului. Cum a reuşit să scape

Nicu Dragoş Orlando a mai spus că acel poliţist şi-a făcut treaba şi că vizualizarea acelor imagini nu se face în 5 minute. "Imaginile sunt ale Metrorex, nu ale Poliţiei, avem acces la ele", a mai spus chestorul. 

Acesta a mai spus că victima a prezentat faptul că a fost împinsă pe peron şi că a existat riscul să fi căzut în faţa trenului. "Putea să fie o agresiune până la o tentativă de omor", a mai explicat Nicu Dragoş Orlando.

Conform chestorului, în timp ce avea loc cea de-a doua agresiune, cea de la staţia de metrou Dristor, prima victimă şi poliţistul vizualizau imaginile de pe camere de supraveghere la metrou. "Sunt 22 de camere de supraveghere, doar una a surprins imaginile. În timpul acestei activităţi a avut loc accidentul de la staţia Dristor", a precizat acesta, adăugând că s-a dispus încetinirea tuturor trenurilor la intrarea în staţii.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, recunoaşte că a existat o oarecare sincopă în modul de acţiune al poliţiştilor, asta după ce, miercuri, îi lăuda şi promitea recompense pentru intervenţia de la metrou. "Bineînţeles că de fiecare dată se poate mai mult", a precizat ministrul. În schimb, tatăl tinerei care a fost împinsă la staţia Costin Georgian, dar a reușit să se salveze, povestește că a sunat la 112 să anunțe incidentul, dar operatorul l-a sfătuit să ia mai întâi legătura cu angajații de la metrou. Apoi tatăl și fiica au fost plimbaţi de la un polițist la altul. 

Poliţia nu a crezut ce a povestit prima fată împinsă

Tatăl primei tinere agresate la metrou, care din fericire a reuşit să se salveze, este şocat de reacţia autorităţilor. Bărbatul a povestit că, înainte ca Magdalena Şerban să o ucidă pe Alina Ciucu, în aceeaşi seară, ea a încercat să îi ucidă fiica, în staţia Costin Georgian. Acesta a sunat la 112 în jurul orei 16.00 pentru a raporta ce s-a întâmplat, dar nu s-au luat măsuri, ci a fost trimis către angajații de la metrou.

Casiera de la stația de metrou l-a direcționat pe tatăl fetei către o secție de poliție. Tatăl și fiica au așteptat două ore la o secție de poliție din zona Unirii unde mai erau persoane cu sesizări, iar abia după aceea a sesizat tentativa de crimă.

Motivul halucinant al criminalei de la metrou. Ce au aflat anchetatorii

„E un şoc pentru toţi! Nenorocirea este că cei de la 112 sunt inconştienţi. Eu am sunat la 112 şi ei m-au trimis la Costin Georgian să fac eu investigaţii ca părinte! Este posibil aşa ceva?", a povestit bărbatul, la un post TV.

Prima tânără agresată a fost plimbată de la un polițist la altul

Tatăl primei victime s-a prezentat cu fiica lui la Poliţie: „Poliţistul căruia i-am relatat întâmplarea nu a crezut povestea prima dată. Abia în jurul 19:00 am intrat să dăm declaraţii".

În timp ce prima tânără a fost plimbată de la un polițist la altul, Magdalena Şerban a atacat din nou, în jurul orei 20:00, iar de această dată a reuşit să ucidă fata de 25 de ani.

Crima de la metrou. Primele imagini de la momentul crimei. Video cu un puternic impact emoţional

Totodată, bărbatul a vorbit şi de reacţia oamenilor care se aflau pe peron în momentul atacului: „Au sărit câţiva cetăţeni şi au întrebat-o: "Ce ai, doamnă? Ce ai cu ea?". Şi ea spunea: "Nu, că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze". Şi atunci câţiva cetăţeni au întrebat-o: "I-ai luat tu banii?" Şi ea a spus: "Nu vă uitaţi cum arăt eu şi cum arată ea?" Ea arăta spre buzunarul ei şi spunea: "Mi-a luat banii, mi-a luat banii".

Acuzații devastatoare în cazul crimei de la metrou. "Cei de la 112 sunt inconştienţi"

Mai multe articole despre:
112 poliţia capitalei crima de la metrou