MENIU

Dezvăluiri explozive de la SRI despre "Ibrahim", fanaticul ISIS din Argeş

Ibrahim din Piteşti

Mobilizare a SRI, DICOT şi a Politiei Romane pentru prinderea unui barbat de 39 de ani din judetul Argeş. Bărbatul este suspectat de activitati teroriste dupa ce a postat pe retelele de socializare multiple videoclipuri si imagini atribuite gruparii teroriste ISIS.

Bărbatul de 39 de ani din Argeş, căsătorit şi cu un copil, care adoptase numele de Ibrahim - ar fi monitorizat inclusiv punctele de acces intr-o baza militara dw pe teritoriul Romaniei, iar informaţiile obtinute le-ar fi trimis celor de la ISIS.

Procurorii sustinut ca suspectul intrase in contact inclusiv cu teroriştii vinovati pentru masacrul din Paris din noiembrie 2015. Ionut Catalin Balan, zis "Ibrahim", este acum reţinut şi audiat.

Începând cu luna noiembrie a anului 2016, bărbatul ar fi utilizat mai multe conturi personale pe o reţea de socializare prin intermediul cărora ar fi postat şi distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste DAESH (altă denumire pentru ISIS).

De asemenea de pe aceleaşi conturi ar fi postat înregistrări cu atacuri şi execuţii ale grupării, săvârşite prin decapitare şi împuscare, cu intenția de a le face cunoscute și de a determina câștigarea de noi adepți capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte.

Totodată, în primavara anului 2015, bărbatul s-ar fi deplasat în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României, pentru a studia căile şi punctele de acces, precum şi modalitatea în care acesta este îngrădit.

Un român de 39 de ani, adept ISIS, a fost săltat de mascaţi. Plănuia atentat la o bază militară

Tot din cercetări s-a mai stabilit că bărbatul ar fi cules informaţiile respective în scopul transmiterii ori punerii lor la dispoziţia unei entități teroriste salafiste si pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, bănuită că ar avea legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015.

Suspectul zis „Ibrahim" începând cu luna noiembrie 2016 a utilizat şi/sau utilizează şi în prezent, pe o reţea de socializare, mai multe conturi personale, prin intermediul carora a postat si distribuit fotografii cu sigla gruparii teroriste DAESH, precum si inregistrari cu atacuri ale DAESH si executii, prin decapitare si impuscare, cu intenția de a le face cunoscute și de a determina câștigarea de noi adepți capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte ca cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o.

Mai multe articole despre:
terorist atentat terorist ISIS