MENIU

Dezvăluire uluitoare despre dosarul Teldrum

Nou infiintata sectie pentru investigarea magistratilor a incercat de trei ori sa preia dosarul Teldrum, in care este investigat seful PSD, Liviu Dragnea, a informat Realitatea TV.

"La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menționat. 

În primele două cereri nu s-a invocat nici un temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări din partea DNA. În ultima solicitare a Secției, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că D.N.A nu ar mai avea competența de soluționare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați.

La data de 14.02.2019, în răspunsul transmis de către DNA Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție se arată că nu există nici un criteriu care să atragă competența Secției,niciuna dintre persoanele față de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat", se arată în comunicatul DNA, potrivit Realitatea TV.

Legătura Liviu Dragnea - Teldrum

Teldrum este o companie de construcții, despre care s-a vehiculat că ar fi, de fapt, controlată de Liviu Dragnea, care i-ar fi încredințat numeroase contracte cu statul pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

În toamna lui 2017, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale față de Liviu Dragnea pentru fapte săvârșite în perioada în care a fost președintele Consiliului Județean Teleorman.

Acuzațiile care i s-au adus liderului PSD au fost: constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Teldrum