MENIU

Dezinfectantul nu te mai protejează de boli! Iată care este explicația

Dezinfectantul nu te mai protejează de boli cauzate de bacterii periculoase întrucât acestea au devenit imune. Iată ce spun specialiștii!

De fiecare dată când nu ai posibilitatea să te speli pe mâini cu săpun și apă, apelezi la dezinfectanți. Însă nici aceștia nu mai sunt eficienți, devenind inutili în fața bacteriilor periculoase. În mod normal, dezinfectanții neutralizează bacteriile datorită alcoolului pe care ar trebui să îl conțină, însă cele mai periculoase bacterii au început să devină imune în fața lor.

Astfel, specialiștii explică faptul că dezinfectanții nu mai sunt suficient de concentrați. Mai mult decât atât, cercetătorii din Austria au descoperit că dezinfectanții pe bază de alcool, folosiți de medici în spitale, nu mai sunt atât de eficienți în fața anumitor bacterii periculoase ce pot pune viața pacienților în pericol.

Este vizată în special tulpina virusului Enterococcus faecium, care face ravagii în spitalele cu igienă precară și de care anumite centre medicale din România nu sunt deloc străine.

Citește mai departe pe unica.ro