MENIU

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. Duelul GAFELOR MEMORABILE

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. Duelul GAFELOR MEMORABILE / Foto: Facebook.com

Prezent, miercuri seara, la a doua confruntare televizată, la B1 TV, candidatul alianţei PSD-PC-UNPR la prezidenţiale, Victor Ponta, a vrut să-i dea o lecţie de istorie contracandidatului său, Klaus Iohannis, însă n-a reuşit decât să se facă de râs.

Solicitat de moderatoare să pună o întrebare contracandidatului său, Klaus Iohannis, Victor Ponta a scos încă o fiţuică şi a citit: "V-a învăţat şi la şcoală... În general, intelectualii români apreciază foarte mult o declaraţie făcută de un ardelean extraordinar. 'Dacă pentru strămoșii noștri ROMÂNI toate drumurile duceau la Roma, pentru noi, românii ardeleni, drumurile duc la București. Acesta este Sionul Neamului Românesc.' Sunteţi de acord cu această afirmaţie istorică?"

Citatul corect, însă, era: "Dacă pentru strămoșii noștri ROMANI toate drumurile duceau la Roma, pentru noi, românii ardeleni, toate drumurile duc la București. Acesta este Sionul Neamului Românesc."

De remarcat că, întrebat dacă ştie cui aparţine citatul, Klaus Iohannis a evitat să dea un răspuns, preferând să adauge că este "de acord cu afirmaţia".

"Ştiţi de cine a fost făcută?", a plusat Ponta.

"Aţi avut o întrebare, v-am răspuns...", a replicat Iohannis.