MENIU

DEZASTRUL de după. Fenomenul freezing rain paralizează România

Fenomenul rar, dar extrem de periculos care a lovit România și denumit freezing rain (ploaie înghețată) a produs deja un val de dezastre. Este deja a treia zi în care totul este înghețat în România, sute de oameni ajungând la urgențe cu fracturi și entorse. 

Drumuri închise, sute de oameni la spital, tramvaie și trenuri blocate, iar acum, din cauza depunerilor de gheața de pe cablurile electrice, rețeaua electrică a început să cedeze.

Peste 20 de localităţi din judeţul Ialomiţa au rămas fără curent electric în cursul nopţii din cauza ploii îngheţate şi a vântului, înregistrându-se şi două cazuri de autoturisme derapate şi doi copaci căzuţi pe carosabil, potrivit unui comunicat transmis de către ISU Ialomiţa.

Potrivit sursei citate, peste 20 de localităţi au rămas fără energie electrică: Urziceni, Fierbinţi, Adâncata, Răduleşti, Maia, Armăşesti, Bărbuleşti, Jilavele, Dridu, Moviliţa, Coşereni, Hagieşti, Drăgoeşti, Borăneşti, Bărcăneşti, Manasia, Ion Roata, Gârbovi, Valea Măcrişului, Roşiori, Grindu, Axintele.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţişti şi jandarmi - au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea efectelor vremii severe înregistrate în 16 judeţe şi în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI este vorba despre judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui. 

Angajaţii MAI au acţionat şi pentru prevenirea accidentelor, în special pe arterele de circulaţie unde s-a depus polei sau s-a circulat în condiţii de iarnă din cauza stratului consistent de zăpadă depus.