MENIU

Lovitura primită de Samsung după lansarea Galaxy Note 7

Probleme imense pentru Samsung după lansarea ultimului model Galaxy Note 7. Autorităţile americane le-au cerut posesorilor de asemenea dispozitive să le închidă şi să nu le mai folosească, iar mai multe companii aeriene au interzis folosirea lor în timpul zborurilor. Totul după ce zeci de telefoane din lumea întreagă au luat foc sau au explodat în timpul încărcării.

Telefonul Samsung Galaxy Note 7, lansat cu fast în urmă cu trei săptămâni, se transformă într-un coşmar pentru compania sud-coreeană. În scurtul timp de la apariţie, cel puţin 35 de oameni din lumea întreagă s-au plâns că bateria telefonului a explodat. În incendiile care au urmat, multe persoane au avut parte de pagube serioase, iar unii au rămas chiar fără maşini. 

Din aceste motive, Samsung a oprit săptămâna trecută producţia telefoanelor şi a anunţat că va rechema 2,5 milioane de dispozitive din 10 ţări. Măsurile nu au fost însă de ajuns pentru americani. Agenţia pentru protecţia consumatorului din Statele Unite a cerut posesorilor de Note 7 să închidă telefoanele şi să nu le mai folosească. Anunţul vine după ce Administraţia Federală pentru Aviaţie a avertizat pasagerii să nu folosească la bord acest model. Decizia fost copiată de multe alte ţări, precum India, Australia și Malezia.

Potrivit reprezentanţilor Samsung, problemele sunt cauzate de o membrană separatoare plasată incorect în bateria telefoanelor. De altfel, în trecut, aceleaşi componente ale bateriilor au provocat explozia a zeci de hoverboarduri sau ţigări electronice.

"Ce este interesant la bateriile din litiu-ion este că sunt pline de solvenţi organici inflamabili. Dacă se încing îndeajuns, din cauza unui scurtcircuit intern, atunci poate avea loc un incendiu", a explicat JAY WHITAKER, profesor universitar.

 
Mai multe articole despre:
explozie incendiu telefon samsung galaxy note 7